Hadházy lesátorozott az állami média épülete előtt, jövő péntekre blokádot hirdetett

2022. október 28. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy sátrat vert az állami média Kunigunda utcai székháza előtt, és a következő napokban ott is marad.

Ma felvertünk itt egy sátrat a Kunigunda útján, az állami televízió épülete előtt és jövő péntekig, november 4-ig itt fogok maradni. Arra kérem Önöket, hogy egy hét múlva, pénteken Önök is jöjjenek el, és vegyük közösen blokád alá ezt a piszkos hazugsággyárat. Ne felejtsék el magukkal hozni az ocsmány, nemzeti konzultációnak csúfolt papírokat is, vannak ötleteink, hogy mit kezdjünk velük

– mondja a videóban a képviselő. Hadházy beszámolt terveiről, a hosszú hétvégén és azt követően is folyamatos utcai fogadóórát tart majd a Kunigunda útján. Úgy vélte, újra és újra el kell mondani:

„amíg az állami százmilliárdokból működő hazugsággyárat nem állítjuk meg, nincs esély arra, hogy bármit elérjünk a hatalommal szemben, hogy megállítsuk a kontár tolvajkormány ámokfutását”.

Hadházy szerint ehhez két, egészen konkrét dolgot kell kikényszeríteni: az első, hogy az állami médiát vissza kell venni a köz számára, ehhez a jelenlegi hírhamisító elnök helyett új, konszenzusos elnököt kell kinevezni. A második pedig, hogy a fizetett állami propagandát be kell tiltatni, mondta.

Hadházy szerint a táborveréshez az inspirációt épp az MTVA biztonsági őrei adták neki: október 23. előtt ugyanis egy néhány perces videót szeretett volna felvenni, de felismerve őt olyan gyorsan zárták be az összes kaput, hogy még az egyik biztonsági őrt is kizárták, sőt, a pizzafutárt sem engedték be. Hadházy egyébként a Kunigunda útján tette alternatív képviselői fogadalmát, melyben azt ígérte, képviselőként csak a legszükségesebb esetben fog bejárni a parlamentbe, mert semmi értelmét nem látja, hogy szónokoljon. Érdekesség, hogy alig egy órával ezt megelőzően közleményt adott ki az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-ben, miszerint:

„Hadházy Ákos ismét támadni készül, a következő két hétben sátrat akar verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé”

– írták akkor, egyértelműen ismerve tehát a tervet. Most Hadházy azt mondta a videóban:

„a sikeres nyomásgyakorláshoz nem elég egy ember, ahhoz Önökre is szükség van. A siker csak attól függ, hányan veszünk részt a nyomásgyakorlásban. Pedig ha valamikor, akkor most, a minden eddiginél mocskosabb nemzeti konzultáció idején szükség van erre.”

Hadházy arról is beszélt a videóban, hogy természetesen ezzel a mostani tiltakozással nem célja, hogy elterelje a figyelmet a tanárok és a diákok tiltakozásáról, sőt, jelen pillanatban a legfontosabb ügy az ő kiállásuk sikere, hiszen a jövő ezen múlik. „De éppen azért van itt dolgunk, mert az út túloldalán pöffeszkedő állami propagandamédia alig-alig, gyakorlatilag SEMMIT nem tudósított az eddigi tiltakozásokból”, fogalmazott.

„A hatalom jól tudja, minden tiltakozás sikere attól függ, mennyi látszik belőle. Ezért megpróbálom bepótolni azt is, amit a hatalom busásan megfizetett propagandistái elszabotálnak: itt a Kunigunda útján, az utca túloldaláról fogok a napokban beszélni a tanárok, diákok tiltakozásáról is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!