Oktatási kerekasztalt hívott össze a Jobbik, de az ellenzéki pártok nem igazán vevők az ötletre

2022. október 28. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetek oktatási tüntetéseire reagálva a Jobbik november 2-ára oktatási kerekasztalt hívott össze, amin elvileg az ellenzéki pártok frakciói vennének részt. Úgy tűnik azonban, hogy a pártok nem igazán vevők az ötletre. Az Alfahír kérdésére a Mi Hazánk, a Párbeszéd és az LMP azt közölte, hogy nem vesznek részt a kerekasztalon. A DK azt válaszolta, hogy nem időszerű a pártok közti egyeztetés, viszont a diákszervezetek és a szakmai szervezek találkozón ott lesznek.

Egyedül az MSZP mondta azt, hogy biztosan ott lesz a Jobbik által kezdeményezett egyeztetésen, a Momentum pedig még gondolkodik.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője egy hosszú Facebook-posztban fejtette ki, miért döntöttek a távolmaradás mellett. Ebben “az üres fontoskodás mintapéldájának" nevezte az ellenzéki kerekasztalt. Azt írta:

"El kell fogadnunk, hogy az, hogy hat párt tudja közösen ugyanazt mondani, nem olyan politikai teljesítmény, amit a választók értékelnének. Meg kell értenünk, hogy a választók átlátnak a látszatpolitizáláson, és nem különösebben kérnek belőle.

Ungár szerint már azzal többet tettek a kormányváltásért, hogy több mint 22 órán keresztül vitáztak a parlamentben a szociális törvény módosításáról. (A módosítás hátteréről és lehetséges céljárólebben a cikkünkben írtunk bővebben.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!