Az ELTE egy héttel meghosszabbítja a téli vizsgaidőszakot, februárban lesz a tavaszi szünet is

2022. október 28. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel meghosszabbította az őszi félévet záró vizsgaidőszakot az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) – derül ki az egyetem honlapján közzétett tájékoztatásból.

Korábban írtuk, hogy az őszi szünet december 12–17. között lesz az egyetemen, az őszi félév utolsó tanítási napja tehát december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz, 12. és 18. között ugyanis se óra, se vizsga nem tartható majd az egyetemen.

A vizsgaidőszak december 19-én kezdődik, és február 4. helyett február 11-ig fog tartani.

„A vizsgaidőszakban a jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják. A jelenléti vizsgák külső helyszíneken, így különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben kerülnek megszervezésre” – írja az egyetem a tájékoztatásban.

Az előrehozott tavaszi szünet február 20–25. között lesz, a tavaszi félév szorgalmi időszaka pedig csak február 27-én kezdődik majd.

Ez azt jelenti, hogy az ELTE épületeiben közel három hónapig, december 10. és február 27. között, nem fognak oktatással összefüggő tevékenységet végezni.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium határozata szerint az állami egyetemeknek is el kellett készíteniük az „energiamegtakarítási tervet”, miután korábban arról döntött, hogy az állami szférában a spórolás miatt a közép- és felsőoktatási intézményekben 18 fok lesz. Ez az állami fenntartásban maradt egyetemekre és főiskolákra, tehát az Eötvös Loránd Tudományegyetemre is vonatkozik.

Arról, hogy a legnagyobb hazai (állami fenntartásban maradt) egyetemek hogyan próbálnak spórolni az energiával ebben a körképben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!