Legóból készült, mérethű oroszlánt ültettek a Lánchídra

2022. október 27. – 14:20

Legóból készült, mérethű oroszlánt ültettek a Lánchídra
Fotó: Karácsony Gergely / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„Elkészült a Lánchíd legújabb oroszlánja – Legóból”

tudósít a hírről Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főpolgármester meglepődve közli azt is, hogy a 850 000 darabból készült 2,8 tonnás oroszlán mennyire hasonlít a valódiakra. Hozzáteszi még: a Lánchíd teljes körű felújítása várhatóan jövő év második felében készül el.

A 1:1 méretarányban készült, részletgazdag legószobor csütörtök délelőtt 10 és 11 óra között az egyik (restaurálás alatti) kőoroszlán helyét foglalta el a Lánchíd pesti hídfőjénél, majd délután fél 4-től átköltözik a Clark Ádám térre, a 0 kilométerkő mellé. Az érdeklődők ott csodálhatják meg egészen közelről november végéig.

A műanyag oroszlánt Dóczy Balázs hivatalos legóépítő-mester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!