Datadat: A könyvelőnk minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét

2022. október 24. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy egy Szegi nevű, Tokaj környéki faluban talált rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Datadat könyvelésére, miután sem a cég hivatalos székhelyén, sem a könyvelőjénél nem találták a cég tevékenységét. A lap azt írta, hogy a cég könyvelését egy egyéni vállalkozó végzi. A Datadat ügyvezetését Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám látja el, aki a Bajnai-kormány titokminisztere volt. Megkérdeztük a Datadatot, hogy valóban Szegiben végzik-e a cég könyvelését, és ha igen, miért pont ott, és hogyan kerültek oda a kft. papírjai.

A Datadat a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy az amerikai tulajdonostól elkülönülten működő magyar társaság könyvelését alapítása óta ugyanaz a könyvelőiroda végzi. „A tárgyszerűség kedvéért nem egyéni vállalkozó. Cégünk alapítása óta nagyon elégedettek vagyunk könyvelőnk munkájával, aki hozzánk hasonlóan minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét” – írta Szigetvári Viktor ügyvezető a kérdéseinkre küldött válaszában.

„A Magyar Nemzet újságírónak Orbán Viktor ünnepi gondolatait ajánljuk figyelmébe: nem helyénvaló lesajnálni a vidékieket, ideje megérteni, hogy Budapest nem azonos az országgal. Borsodban is működhetnek professzionális, a munkájukat lelkiismeretesen végző, tisztességes könyvelők” – írta, hozzátéve, hogy a cég is és a könyvelő is minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét.

Levélben kerestük a NAV-ot, hogy megtudjuk, zajlik-e eljárás a Datadat ellen, és ha igen, milyen, és tartottak-e házkutatást a cégnél, de kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Frissítés 2022.10.25. 10:58: Kedden reggel azt a választ kaptuk a kérdéseinkre a NAV sajtóosztályától, hogy korábban kiadott közleményükön túl nem áll módjukban további információt megosztani.

Ahogy arról korábban írtunk, a házkutatásról először a Magyar Nemzet írt, a Datadat cáfolta ezt, a NAV viszont nem adott információt.

A cég már a választások előtti napokban kereszttűzbe került, a Fidesz a rendszerváltozás utáni legsúlyosabb választási csalásról beszélt, noha még azt sem lehetett tudni, hogy történt-e jogsértés. Orbán Viktor a választás előtti utolsó rádióinterjújában nagyon súlyos ügynek és orbitális választási csalásnak nevezte azt, hogy a választópolgárok névre szóló sms-eket és telefonhívásokat kaptak az ellenzéktől, amit szerinte ki kell majd vizsgálni. A miniszterelnök az általunk is megírt telefonhívásokra gondolhatott, amelyekben Márki-Zay Péter felesége beszél arról, hogy békét akar, mint Orbán Viktor, az sms-ek alatt pedig a vélhetőleg az egységes ellenzék kampányüzeneteit közvetítő üzenetekre gondolhatott.

Május 9-én került ismét a kormánymédia fókuszába a cég, akkor a Datadat közölte, hogy mivel „huszonkilenc internetes hírportál és két országos tévécsatorna hozott le olyan állításokat, amik a Datadat becsületének csorbítására alkalmasak, ezért a digitális cégcsoport jogi képviselőkön keresztül ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás alapos gyanúja miatt feljelentést tett.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!