A Magyar Nemzet házkutatásról írt, a DatAdat cáfolta ezt, a NAV nem ad információt

2022. október 12. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le az adóhatóság nyomozói a DatAdat cégcsoport magyarországi telephelyén – írta kedden saját információira hivatkozva a Magyar Nemzet. Az ok: félmilliárdos bevételnövekedés. Az sem közömbös információ a cégről, hogy a korábbi miniszterelnökhöz, Bajnai Gordonhoz köthető.

A cég válaszul szerdán közleményt adott ki, amiben a két ügyvezető, Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám megállapították, hogy egy normális országban a gazdasági média sikersztori rovatában írnának a cégről és nem a propagandamédia lejárató rovatában. Egyúttal cáfolták, hogy a Datadat Professional Kft. magyarországi irodájában házkutatás lett volna.

„A NAV bármilyen megkeresésére mindig, akár szóban, akár írásban a teljes együttműködésükről biztosítottuk az eljáró hatóságokat. A Datadat semmiféle írásbeli tájékoztatást nem kapott mindeddig az eljárásról.” Azt is állították, hogy a propaganda-média által tényként kezelt egymilliós SMS-kampányhoz cégüknek semmi köze nincsen.

A Telex kereste a NAV-ot, egysoros válaszukban azt írták az ügyről: „nem áll rendelkezésükre nyilvánosságra hozható információ.”

A cég már a választások előtti napokban kereszttűzbe került, a Fidesz a rendszerváltozás utáni legsúlyosabb választási csalásról beszélt, noha még azt sem lehetett tudni, hogy történt-e jogsértés. Orbán Viktor a választás előtti utolsó rádióinterjújában nagyon súlyos ügynek és orbitális választási csalásnak nevezte azt, hogy a választópolgárok névre szóló sms-eket és telefonhívásokat kaptak az ellenzéktől, amit szerinte ki kell majd vizsgálni. A miniszterelnök az általunk is megírt telefonhívásokra gondolhatott, amelyekben Márki-Zay Péter felesége beszél arról, hogy békét akar, mint Orbán Viktor, az sms-ek alatt pedig a vélhetőleg az egységes ellenzék kampányüzeneteit közvetítő üzenetekre gondolhatott.

Május 9-én került ismét a kormánymédia fókuszába a cég, akkor a DatAdat közölte, hogy mivel „huszonkilenc internetes hírportál és két országos tévécsatorna hozott le olyan állításokat, amik a Datadat becsületének csorbítására alkalmasak, ezért a digitális cégcsoport jogi képviselőkön keresztül ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás alapos gyanúja miatt feljelentést tett.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!