Több kilométeres élőlánccal készülnek Budapesten a csütörtöki pedagógussztrájkra a diákok

2022. október 23. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Több kilométer hosszú, a Nagykörúton és a budai oldalon körbeérő élőlánccal készül az október 27-re meghirdetett országos sztrájknapra az Egységes Diákfront. A Facebook-esemény leírása szerint a nagyszabású akcióval azt akarják megmutatni, hogy milyen sokat számítanak számukra a pedagógusok.

Így áll majd fel az élőlánc: Nagykörút – Petőfi híd – Irinyi József utca – Fehérvári út – Villányi út – Alkotás utca – Magyar Jakobinusok tere – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút – Margit híd.

Ha ez összejön, akkor körülbelül 14 kilométer hosszú lehet a tervezett élőlánc.

A sztrájkot a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete hirdette meg.

Az elmúlt hetekben az ország több pontján is élőlánccal tiltakoztak az oktatás helyzete és a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat ért retorziók miatt. Október 5-én a hídfoglalás és a Kossuth téri tüntetés előtt is élőlánccal készültek a demonstrálók, több ezren álltak a Keleti pályaudvartól egészen Budáig kígyózó sorfalban.

Az Egységes Diákfront a vasárnapi tüntetés előtt közzé tette követeléseit is. A szervezet megalakulását az október 14-i tüntetésen jelentették be, amikor a Belügyminisztérium épülete előtt elégették a tanárokat fenyegető leveleket. Az országos diákmozgalom bázisát a fővárosiakon kívül pécsiek, szegediek, szentesiek, debreceniek, győriek, békéscsabaiak és gyulaiak alkotják.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!