Közzétette követeléseit az Egységes Diákfront

2022. október 23. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Október 14-én, a Hősök teréről induló, majd a Belügyminisztérium épülete előtt véget ért tüntetésen jelentették be a diákok, hogy több szervezet együttműködése révén megalakult az Egységes Diákfront (EDF). Az országos diákmozgalom bázisát a fővárosiakon kívül pécsiek, szegediek, szentesiek, debreceniek, győriek, békéscsabaiak és gyulaiak alkotják.

Az Egységes Diákfront (EDF) a Kálvin téren délután 4 órakor kezdődő tüntetés előtt közleményt adott ki, amiben „halasztást nem tűrő követeléseiket” foglalták 5 pontba:

  • 1. Megoldást a tanárhiányra!
  • 2. Használható tananyagot!
  • 3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  • 4. Vissza a sztrájkjogot!
  • 5. Figyelmet az oktatásra!

Az ország döntéshozóit arra kérik, hogy tartsák napirenden az oktatás ügyét és egy társadalmi diskurzus megnyitásával dolgozzanak ki egy olyan átfogó oktatási reformtervet szakszervezetek, diákönkormányzatok és pedagógiai szakértők bevonásával, amely a társadalmi mobilitás, valamint a korábban már említett 5 pont elvein alapszik.

Mint írják, „célunk tehát egy átfogó, oktatásügyi reform elérése, ezt pártpolitikától független nemzeti érdeknek tekintjük. Megmozdulásainkra sosem hívtunk párttagokat felszólalni, sosem kértünk vagy fogadtunk el parlamenti párttól segítséget az akcióink megszervezéséhez, ehhez a jövőben is tartjuk magunkat”.

Azt írják, minden önszerveződő csoportot ösztönöznek a csatlakozásra, hiszen csak közösen, összefogva tudnak változást elérni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!