EU-s pénzekhez kötött pedagógusbér-emelés: a PDSZ szerint beetetés

2022. október 23. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal, 2025-ben pedig a jelenlegi a mostani szinthez képest, közel 30 százalékkal emelhetik meg pedagógusbéreket Magyarországon, ha sikerül megállapodni az uniós támogatások kifizetéséről. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt az október 13-i kormányinfón.

A miniszter azt is kifejtette, hogy a kormány úgy látja, eredményes lesz a tárgyalások lezárása, eddig tizenhét vállalásban állapodtak meg, amiket a magyar kormány tesz az EU felé az EU-s pénzek átláthatóbb felhasználása érdekében. Egyebek mellett a közbeszerzési rendszert alakítják át, és csökkentik az egyajánlatos közbeszerzések arányát, valamint új értékelő rendszereket vezetnek be, és megerősítik az együttműködést az OLAF-fal, az EU csalás elleni hatóságával.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás aznapi reakciója szerint csupán beetetés volt Gulyás Gergely bejelentése a pedagógusbérek emelésével kapcsolatban, mert még nincs megállapodás a kormány és Brüsszel között a pénzről. A PDSZ reakciójának további részleteit ebben a cikkünkben olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!