Hekkereket toboroz a magyar titkosszolgálat, de a bölcsészek jelentkezésének is örülnek

2022. október 20. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Intenzív toborzást folytat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), szakmunkás képzettségtől a többdiplomás végzettségen át várják a jelentkezőket, szúrta ki a Hvg.hu. Az NBSZ honlapján található felhívás úgy szól: „A szakmunkás képzettségtől a többdiplomás végzettségen át MINDEN érdeklődőt és jelentkezőt szívesen fogad a Szakszolgálat!”

A mindent, úgy tűnik, tényleg komolyan gondolják, a felsorolás szerint ugyanis többek között az informatikai és programozói végzettséggel rendelkezők mellett pénzügyi, jogi és bölcsész végzettségűeket is felvennének.

  • A háttértámogató területre pénzügyi, gazdasági, üzemeltetés, informatikai, programozói, adminisztratív, állam-és jogtudományi és bölcsész végzettségűeket keresnek.
  • A műveleti-technikai támogató területre pedig műszaki, informatikai, elektronikai, bölcsész, rendészeti, ás műveleti végzettséggel rendelkezőket.
  • A Szakértői Intézet informatikai, vegyész, informatikai-, okmány-, írás-, hangtechnikai-, fotó-videó szakértői, nyelvész valamint bölcsész végzettségűeket venne fel.
  • A Nemzeti Biztonsági Felügyelet informatikai, műszaki, állam- és jogtudományi és adminisztratív munkakörökbe keres jelentkezőket.
  • A Nemzeti Kibervédelmi Intézet pedig informatikusokat és (etikus) hekkereket keres.

A fizetés nem lehet rossz, korábban írtuk, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat havi bruttó 660 ezer forintért keresett műveleti felderítőket.

A toborzást korábban egy nagyobb kormányzati büdzséemelés készítette elő, a kormány 30 milliárd forinttal növelte az áprilisi választások után Pintér Sándor belügyminisztertől Rogán Antal propagandaminiszterhez került titkosszolgálatok költségvetését. Ebből a 30 milliárdból a legtöbb, 14,4 milliárd az NBSZ-hez került, és ennek a jelentősebb része személyi kiadásokra megy el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!