Bruttó 660 ezres fizetésért keres embereket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

2022. szeptember 14. – 06:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Műveleti felderítőket, vagyis figyelőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) havi bruttó 660 ezer forintos fizetéssel, 200 ezres cafeteriával, közel százezres ruházati illetménnyel és egyéb juttatásokkal, írja a Hvg.hu a szakszolgálat honlapján kiszúrt toborzó alapján.

A jelentkezéshez csak két alapkövetelmény van: a jelentkezőnek jegyen érettségije, ne legyen viszont büntetett előéletű. Ezenfelül előnyt jelent a jogosítvány, a nyelvtudás, a sportos életmód és a technológiák iránti érdeklődés.

A figyelők azok a titkosszolgák, akik a kiképzésük után a meghatározott célszemélyt vagy célobjektumot figyelik meg, lehetőség szerint észrevétlenül. Ahogy a Hvg.hu írja, ez se nem családbarát, se nem stresszmentes munka, mert „a figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg”. Az NBSZ a figyelők munkájával a többi titkosszolgálat, a rendőrség és az adónyomozók munkáját segíti.

A toborzást korábban egy nagyobb kormányzati büdzséemelés készítette elő, a kormány 30 milliárd forinttal növelte az áprilisi választások után Pintér Sándor belügyminisztertől Rogán Antal propagandaminiszterhez került titkosszolgálatok költségvetését. Ebből a 30 milliárdból a legtöbb, 14,4 milliárd az NBSZ-hez került, és ennek a jelentősebb része személyi kiadásokra megy el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!