Akadozott zárás előtt a népszámlálás oldala, szerda 10 óráig meghosszabbították a határidőt

2022. október 16. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés vasárnap 22:18: A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vasárnap este az MTI-vel.

Több olvasónk jelezte, és mi is tapasztaltuk, hogy nem elérhető, vagy csak többszöri nekifutás után, nehezen tölt be a népszámlálás online kitöltési felülete.

A nepszamlalas2022.hu oldalán is jelzik a hibát, sokszor így néz ki:

Fotó: Telex
Fotó: Telex


A linken található belépőoldal pedig legtöbbször be sem tölt. Pár napja Vukovich Gabriella, a KSH elnöke arra kérte a lakosságot a kitöltéssel kapcsolatban, hogy

„lehetőleg ne halogassuk ezt az utolsó pillanatig”.

A KSH Facebook-oldalán is többen jelezték a problémát, amire a hivatal egy 19:53-kor közzétett posztban azt válaszolta, hogy aki még vasárnap belekezd a kitöltésbe, az hétfőn 10:00-ig befejezheti. A posztot viszont később törölték, emiatt most nem lehet tudni, mi lesz:

Fotó: Olvasónk / Facebook
Fotó: Olvasónk / Facebook

Nem csak az utolsó, de az első pillanatokban is gond volt az oldallal, ami induláskor is lehalt a nem várt terheléstől.

A népszámlálási kérdőívet egy hét alatt több mint kétmillióan töltötték ki, Gulyás Gergely szerint két hét alatt pedig az ötmillió címből 31,6 százaléknyiról érkezett be válasz, péntek reggel 7 óráig 2,2 millió címről már 4,7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe.

Arról, hogy miért fontos a népszámlálás, és hogy miért alaptalanok az adatfelvételről kialakult konteók, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!