Vasárnap éjfélig lehet még online kitölteni a népszámlálás kérdőívét

2022. október 15. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

Október 16-án, vasárnap éjfélkor ér véget a népszámlálás online önkitöltési szakasza. Aki addig nem tölti ki a kérdőívet a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, az hétfőtől már csak a számlálóbiztosok segítségével töltheti ki a kérdőívet – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) oldala.

A KSH megjegyzi, hogy az adatok szerint jó néhány háztartásban ugyan elkezdték a népszámlálási kérdéseket megválaszolni, de nem értek a végére, kitöltés közben mentették és visszazárták a kérdőívet.

A népszámlálás október elsejei indulásától péntek reggel 7 óráig 2,2 millió címről 4,7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis eddig a címek 42,9 százalékáról érkeztek be a válaszok.

Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,9 százalékot. A megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (48,8 százalék), a második Pest megye (47,0 százalék), míg a harmadik helyen Fejér megye (46,1 százalék) áll.

A megyei jogú városok esetében arányaiban Érdről érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 53,1 százalék), a második Székesfehérvár (52,6 százalék), a harmadik Veszprém (50,0 százalék). Budapesten a kitöltési arány jelenleg 46,9 százalék. A fővárosi kerületek közül a 17. (56,3 százalék), a 16. (54,4 százalék) és a 4. kerület (53,9 százalék) áll az első három helyen.

Arról, hogy miért fontos a népszámlásás, és hogy miért alaptalanok az adatfelvételről kialakult konteók, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!