Schadl György becsületsértés miatt feljelentette Hadházy Ákost

2022. október 14. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Becsületsértés miatt feljelentette Schadl György Hadházy Ákost – erről a független képviselő posztolt a hivatalos Facebook oldalán. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) közel egy éve börtönben ülő elnöke azért jelentette fel július 12-én Hadházyt, mert a politikus az RTL Híradójában június 13-án azt mondta róla, hogy ő az egyik legkorruptabb végrehajtó.

Egészen pontosan így fogalmazott a képviselő: „azt látjuk, hogy a végrehajtói kamara vezetője volt az egyik legkorruptabb végrehajtó”.

A politikus szerint Schadl Györgyöt az zavarja, hogy az RTL Híradójában nem emelte ki, a végrehajtói kamara elnökeként elkövetett korrupció miatt ül, nem sima végrehajtóként elkövetett korrupcióért. Hadházy a bírósági végzés szövegét is mellékelte a bejegyzéshez, ebben azt írják:

„A feljelentő kiemelte, hogy a fenti kijelentés megfogalmazására a feljelentő végrehajtói tevékenysége vonatkozásában került sor, nem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Karban betöltött elnöki tevékenységével kapcsolatban.”

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltől, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert. Az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van.

Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!