Orbán: Jó szokás összegyűlni, a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle

2022. október 10. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Videóüzenetben küldött jó kívánságokat a hétvégén Orbán Viktor a VIVA22 elnevezésű spanyol politikai rendezvényre, amelyet a jobboldali, nacionalista Vox párt szervezett.

Jó szokás, hogy évről évre összegyűlnek a spanyol nemzeti zászlók alatt. Mi is rendszeresen ezt tesszük Magyarországon, mert ez jót tesz a szívünknek és a lelkünknek, a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle

– mondta a videóban Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy egy ilyen gyűlés kiváló alkalom arra, hogy megbeszéljék a következő időszak nagyobb kihívásait, és újra elmondta, hogy szerinte „a brüsszeli bürokratákkal szemben továbbra is meg kell védeni a hagyományainkat és a szuverenitásunkat” – mondta.

Nem engedhetjük, hogy bevándorlók milliói rohanják le az Európai Unió tagállamait. Ki kell állnunk a hagyományainkért, a kultúráinkért, és a globalista ideológiákkal szemben meg kell védenünk a gyerekeinket és a családokat is. Ez a harc közös harcunk lesz a jövőben is. A római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével. Sok sikert kívánok, isten éltesse mindannyiukat!

– mondta a magyar miniszterelnök az olasz választások eredményére utalva. Ahogy arról beszámoltunk, szeptember végén Giorgia Meloni vezette jobboldali koalíció nyerte az olasz választásokat, Orbán pedig egy közös fotóval gratulált neki a győzelemhez. Meloni a korábbi évek semmiből feltört populista vezéreihez hasonlóan szintén részben a „brüsszeli bürokrácia” és a nemzeti identitást elnyomó Európai Unió elleni tirádákkal építette fel magát. A jobboldali győzelem jelentőségét és annak hatását az európai politikára itt elemeztük részletesebben.

Meloni győzelméről Santiago Abascal, a szélsőjobboldali Vox párt vezetője, akit Orbán a fenti videóban barátjának nevez, azt írta: „Giorgia Meloni megmutatta, miként lehetséges kialakítani a szuverén nemzetek büszke és szabad Európáját, amelyben azután azok mindannyiunk biztonságáért és gyarapodásáért együttműködnek.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!