Szolidaritási dudálással állna a tanárok mellé a BKV szakszervezete

2022. október 3. – 10:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arra kéri a hivatásos sofőröket és a civil autósokat az oktatási tiltakozással szolidáris, BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy a pedagógussztrájkok napjain dudaszóval álljanak a tanárok mellé, írja a 444.hu. Kérik, hogy október 5-én és 14-én délben jelezzék dudaszóval: „együttéreznek a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódnak a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt, és tiltakoznak a további retorziók ellen”. A szakszervezet elnöke reméli, hogy így a lehető leghangosabb tiltakozási hullám indul el az oktatók kirúgása ellen.

Hétfőn reggel folytatódott a tiltakozás Budapesten, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, ahonnan múlt hét pénteken azért menesztettek több tanárt, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A szolidaritási akció a „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” címet viselte, a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezte.

A kirúgása napján, pénteken Palya Tamás, a Kölcsey egyik elbocsátott tanára azt mondta lapunknak:

„Harminc éve dolgozom a közoktatásban, igaz, hogy nem vagyok csúcstanár, de voltak sikereim és sikeres tanítványaim. Ha ettől lesz jobb a közoktatás, hogy Palya Tamás hétfőtől nem dolgozik, akkor ám legyen.”

A kirúgása nemcsak rá, hanem a diákokra is hatással lesz, különösen azért, mert végzős osztálya van: „Érettségire és szalagavatóra készülünk az osztályommal, és ez mind nélkülem fog már megvalósulni.” Palya azt mondta, lehet, hogy a jövőben magántanárként fog dolgozni, többen arra gondoltak, hogy munkaügyi pert is indítanak.

Rögtön a kirúgásuk utáni este már több százan tiltakoztak az iskola előtt a tanárok elbocsátása ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!