A makói Continental-gyár hárommillió forinttal támogatja az energiaválság miatt nehéz helyzetbe került várost

2022. október 1. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Continental-cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. hárommillió forinttal támogatja Makó város önkormányzatát az energiaválság okozta nehéz helyzetben – áll a cég közleményében.

A támogatást a Makó Város Fejlődéséért Alapítványon keresztül juttatják el az önkormányzathoz. Ez a városi alapítvány biztosítja a rászoruló makói családok számára a tűzifaosztást, a nehéz sorsú családok támogatását és tartós élelmiszerek adományozását.

„A jelenlegi körülmények mellett kötelezettségünknek éreztük a város legnagyobb munkáltatójaként, hogy a mostani lehetőségeinknek megfelelően enyhítsük a város terheit. Ezt a döntést hozta vezetőségünk annak ellenére, komoly kihívásokkal küzdünk, és a makrogazdasági környezet is nagy költségnyomást gyakorol az üzletmenetünkre” – mondta Szűrszabó Levente, a makói ContiTech gyárigazgatója. Közleményükben azt is kiemelik, hogy a Continental makói gyára hamarosan évközi béremelést tervez adni a dolgozóknak a reálbérek védelme érdekében.

A makói önkormányzat múlt szerdán szavazott meg takarékossági intézkedéseket, többek között azt, hogy bezárják a városi stadiont. Emiatt a helyi futballklub, a Makó FC kénytelen volt visszalépni az NB III.-tól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!