Többet fizetnének a takarítónak, mint a tanároknak egy budapesti gimnáziumban

2022. szeptember 18. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három álláshirdetést is feladott a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium a profession.hu oldalon keresve munkatársakat – írja a 444, méghozzá

  • egy történelemtanárt (felsőfokú nyelvtudással és szakirányú felsőfokú végzettséggel),
  • egy matematikatanárt (szakirányú felsőfokú végzettséggel), és
  • egy délutános takarítót (seprűvel és lapáttal mindezek nélkül).

A tanárok anyagi megbecsültségét talán jelzi ebben a közalapítványi iskolában, hogy

a takarítónak nettó 200 ezer forintot kínálnak havonta, míg a tanároknak bruttó 203 ezret.

Fotó: Profession.hu
Fotó: Profession.hu

Nem tudni, hogy melyik állásra hányan jelentkeztek, mindenesetre a hirdetés a feladás után bő tíz nappal is elérhető. A 444 a hirdetéseket bedobta az Internet Emlékezetébe is.

Cikkünk megjelenése után reagált a hírre az iskola is. Tájékoztatásuk szerint a 203 ezer forint a gyakornokok alapfizetése, ehhez pedig egy kiegészítés és egy pótlék is jár. A pályakezdők nettó alapfizetése így még mindig alacsonyabb lesz, mint a takarító bérezése, a pótlékkal együtti nettó fizetésük viszont egy hajszállal megelőzi azt. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!