Nem kezdenek sztrájkolni hétfőn a mozdonyvezetők

2022. szeptember 2. – 19:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kezdi el a sztrájkot hétfőn a Mozdonyvezetők Szakszervezete – ezt a MÁV közölte péntek este a vasúttársaság és a vasutas érdekképviseleti szervezet tárgyalása után. A MÁV közleménye szerint ugyanakkor a szakszervezet a levelében a sztrájktól nem állt el, amivel „bizonytalanságban tartja a több százezres utazóközönséget, és ellehetetleníti a munkába, iskolába járók tervezhető mindennapjait.”

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szintén közleményt adott ki pénteken a munkabeszüntetésről, és a sztrájktárgyalásokkal kapcsolatos bírósági döntésről. A munkavállalók érdekképviselete azt hangsúlyozta, hogy a bíróság kimondta: a vasúttársaság nem tartotta be a sztrájkmegállapodásban foglaltakat. „A MÁV-START Zrt. a 2022. március 9-i sztrájkmegállapodásban érintett mozdonyvezetőknek és motorvonat vezetőknek a munkavállalókat egyébként is megillető lojalitási juttatáson felül, júliusban csak 70 000 forintot fizetett ki. A bíróság megerősítette, hogy a munkáltató, a sztrájk elkerülése érdekében kötött megállapodásban foglaltakat ezzel nem teljesítette, azaz a 2021. évi reálbér-veszteséget kompenzáló 300 000 forint összegű kifizetés nem történt meg” – olvasható a közleményben.

A szakszervezet a közlemény szerint szombaton dönt arról, hogy mikor és hogyan kezdenek a tagjai munkabeszüntetésbe.

A MÁV azt is közölte: hétfőn üzemkezdetkor minden vonat menetrend szerint fog közlekedni. Ami az elmúlt hetek vasúti fejleményeit ismerve egyébként sztrájkfenyegetéstől függetlenül is szép teljesítmény lesz, ha összejön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől