Nem kezdenek sztrájkolni hétfőn a mozdonyvezetők

2022. szeptember 2. – 19:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kezdi el a sztrájkot hétfőn a Mozdonyvezetők Szakszervezete – ezt a MÁV közölte péntek este a vasúttársaság és a vasutas érdekképviseleti szervezet tárgyalása után. A MÁV közleménye szerint ugyanakkor a szakszervezet a levelében a sztrájktól nem állt el, amivel „bizonytalanságban tartja a több százezres utazóközönséget, és ellehetetleníti a munkába, iskolába járók tervezhető mindennapjait.”

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szintén közleményt adott ki pénteken a munkabeszüntetésről, és a sztrájktárgyalásokkal kapcsolatos bírósági döntésről. A munkavállalók érdekképviselete azt hangsúlyozta, hogy a bíróság kimondta: a vasúttársaság nem tartotta be a sztrájkmegállapodásban foglaltakat. „A MÁV-START Zrt. a 2022. március 9-i sztrájkmegállapodásban érintett mozdonyvezetőknek és motorvonat vezetőknek a munkavállalókat egyébként is megillető lojalitási juttatáson felül, júliusban csak 70 000 forintot fizetett ki. A bíróság megerősítette, hogy a munkáltató, a sztrájk elkerülése érdekében kötött megállapodásban foglaltakat ezzel nem teljesítette, azaz a 2021. évi reálbér-veszteséget kompenzáló 300 000 forint összegű kifizetés nem történt meg” – olvasható a közleményben.

A szakszervezet a közlemény szerint szombaton dönt arról, hogy mikor és hogyan kezdenek a tagjai munkabeszüntetésbe.

A MÁV azt is közölte: hétfőn üzemkezdetkor minden vonat menetrend szerint fog közlekedni. Ami az elmúlt hetek vasúti fejleményeit ismerve egyébként sztrájkfenyegetéstől függetlenül is szép teljesítmény lesz, ha összejön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!