Orbán Viktor vezetésével megtartotta első őszi ülését a kormány

2022. szeptember 2. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével megtartották az őszi politikai időszak első kormányülését a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint szó volt az energia-veszélyhelyzeti, valamint az aszály-veszélyhelyzeti operatív törzs eddigi munkájáról, majd az aktuális költségvetési és gazdasági kérdésekről tárgyaltak.

Havasi közleménye szerint a miniszterek megállapították, hogy „a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában energiaválság várható az ősszel”.

Magyarországon azonban a kormány eddigi intézkedéseinek köszönhetően nem lesz energiahiány; van és lesz gáz, áram, fűtőanyag

– írta Havasi Bertalan.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a háborús inflációtól megvédje a magyarokat, és megvédje a rezsicsökkentést – közölte a sajtófőnök.

Ahogy arról beszámoltunk, a miniszterelnök szeptember 1-jén egy Facebook-poszttal jelezte, hogy számára is vége a nyárnak, hazatért horvátországi szabadságáról, és megvált nyári borostájától is. Orbán távollétében nyilvánosan nem kommunikált politikai ügyekben, pusztán egy, a horvát államfővel eltöltött vacsorájából lehet arra következtetni, hogy azért nem tette félre teljesen a pozícióját a vakáció alatt sem.

Az őszi politikai nagyüzem valószínűleg jövő hét szombaton indul, várhatóan a kötcsei polgári piknik nyitja, majd szeptember végén jön a Fidesz kétnapos frakcióülése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!