Szeptember 10-én tarthatják a kötcsei pikniket

2022. szeptember 1. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Népszava információja szerint szeptember 10-én, jövő szombaton rendezik meg az idei kötcsei pikniket. A lap kérdésére a hivatalos szervező Polgári Magyarországért Alapítvány nem cáfolta az értesülést, sejtelmesen azt válaszolták: „Mindennek rendelt ideje van. A kötcsei találkozónak is.”

A kötcsei polgári pikniket idén rendezik meg a 31. alkalommal, hagyományosan fideszes politikusok és a Fidesz-közeli szellemi-gazdasági elit tagjai kapnak meghívást az eseményre. A program csúcspontja Orbán Viktor beszéde szokott lenni, amelyben a kormányfő általában a világ folyásával kapcsolatos megfejtéseket közöl, illetve a kormányzati irányvonalat határozza meg az elkövetkező időkre.

2009-ben például a kötcsei pikniken bontotta ki először a centrális erőtér fogalmát a leendő kormányfő. Tíz évvel később pedig itt beszélt először arról, hogy nehezíteni kell az azonos nemű párok örökbefogadását. Tavaly Orbán az EU esetleges szétesését is felvetette, arról beszélt, hogyha ez megtörténik, „mi ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát”.

Szeptemberben lesz még egy fontos eseménye a kormányoldalnak, szerdán derült ki, hogy a szezonnyitó, kétnapos frakcióülését 21–22-én tartja a Fidesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!