Novák Katalin „szeretettel átszőtt ajándékkal” megy Ferenc pápához csütörtökön

2022. augusztus 25. – 07:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön a Vatikánba utazik Novák Katalin, hogy Ferenc pápával találkozzon. A köztársasági elnök nem megy üres kézzel, ahogy a Facebookon írja, „szeretettel átszőtt ajándékot” visz a pápának: egy hímzett papi stólát, amin kalocsai, békési szűcsi, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és úri díszítésű motívumok vannak.

A stóla utolsó öltéseit maga Novák csinálta, Erdő Péter bíboros pedig meg is áldotta, így aztán azt Novák szerint „büszkén adom majd át” Ferenc pápának.

Bár államfőként most megy először hivatalos látogatásra a pápához, nem most találkozik vele először: pont egy évvel ezelőtt járt a Vatikánban, amikor Orbán Viktort kísérte el Rómába.

„Fül, szív és száj akarok lenni azok számára, akiket most kevésbé látunk, hallunk és értünk” – mondta Novák Katalin első köztársasági elnöki beszédében a beiktatási ceremóniáján május 14-én. Az azóta eltelt 100 nap tapasztalatai alapján azonban úgy tűnik, nem az elesettek füle, szíve és szája lett, hanem Orbán Viktor aláíró keze.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!