Annyi szemetet vittek el a kukásautók a Szigetről, mint egy kerületből egy hét alatt

2022. augusztus 19. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn véget ért az idei Sziget Fesztivál, de a bontási munkák még zajlanak. A Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. összesítette, hogy eddig mennyi szemetet szállítottak el a fesztivál területéről.

A fővárosi cég munkatársai összesen több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített, összesen 750 FKF-es hulladékgyűjtő konténerből a fesztivál alatt. Ez a mennyiség megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális (háztartási) hulladék mennyiségével – olvasható a cég közleményében.

Fotó: BKM Nonprofit Zrt.
Fotó: BKM Nonprofit Zrt.

A Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási- és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a kihívás, a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot is a fesztivál területéről.

Itt írtunk arról, hogy milyen módszerekkel próbált zöld fesztivál lenni a Sziget. A korábbi évekhez hasonlóan például idén is ajándéktárgyakat adott a Sziget Fesztivál azoknak a résztvevőknek, akik telegyűjtöttek egy műanyag zsákot PET-palackokkal és alumíniumdobozokkal. Az akció annyira sokakat érdekelt, hogy szinte minden ajándéktárgy elfogyott, az utolsó napra már csak pólókat adtak a szorgos Sziget-lakóknak.

A fesztiválok, nagyobb rendezvények korábban óriási szeméttermelők voltak, az utóbbi években azonban az egyre fontosabbá váló környezetvédelem miatt igyekeznek odafigyelni arra, hogy minél kevésbé terheljék a bolygót. Az egyik módszer a szemét mennyiségének csökkentésére a repoharak bevezetése volt, ami azonban sokak szerint a lehúzás eszköze lett. A repoharak kérdését nemrég egy részletes, komplex cikkben jártuk körbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!