Ajándéktárgyakért gyűjtik a szelektív hulladékot a Sziget-lakók

2022. augusztus 15. – 20:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ajándéktárgyakat ad a Sziget Fesztivál azoknak a résztvevőknek, akik telegyűjtenek egy műanyag zsákot PET-palackokkal és alumíniumdobozokkal. Az akció idén ráadásul annyira sokakat érdekelt, hogy szinte minden ajándéktárgy elfogyott, az utolsó napra már csak pólókat adtak a szorgos Sziget-lakóknak.

Az egységes méretű zsákok három gyűjtőponton vehetők át, a fesztiválozók általában innen járnak körbe főleg a koncertek után üres palackok és sörösdobozok után kutatva. Az ajándéktárgyazós módszerrel a Sziget a szelektív hulladékgyűjtés problémáját szeretné megoldani, a résztvevők így az esemény végére több tucat tonna hulladékot válogatnak ki és gyűjtenek össze.

A Sziget szelektív gyűjtőpontjai hétfő este – Fotó: Weiler Vilmos / Telex A Sziget szelektív gyűjtőpontjai hétfő este – Fotó: Weiler Vilmos / Telex
A Sziget szelektív gyűjtőpontjai hétfő este – Fotó: Weiler Vilmos / Telex

A fesztiválok, nagyobb rendezvények korábban óriási szeméttermelők voltak, az utóbbi években azonban az egyre fontosabbá váló környezetvédelem miatt igyekeznek odafigyelni arra, hogy minél kevésbé terheljék a bolygót. Az egyik módszer a szemét mennyiségének csökkentésére a repoharak bevezetése volt, ami azonban sokak szerint a lehúzás eszköze lett. A repoharak kérdését nemrég egy részletes, komplex cikkben jártuk körbe, amely itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!