Minden pécsitől elnézést kért a mecseki tűz okozója

2022. augusztus 19. – 07:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért az elszenvedett károkért minden pécsitől az a férfi, akinek gondatlanságából csütörtök délután tűz ütött ki Pécs északnyugati részénél, a Mecsek lábánál. A tűz gyorsan terjedt, több lakóház is kigyulladt, valamint nagy területen égett a bozótos is.

Kósa Mátyás Krisztián azt írta, akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni” – írta.

Posztja szerint azonnal oltani kezdte a robbanásszerűen terjedő tüzet, de már nem tudta megfékezni. Azt írta, minden felelősséget vállal, és nem bújik ügyvédek háta mögé.

Frissítés 16:15-kor: A rendőrök egy 49 éves pécsi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Gondatlan közveszély okozása miatt indított ellene nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – válaszolták a rendőrségtől a Telexnek. Ennél bővebb információt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak ki.

A Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint a tűzben körülbelül 8 hektárnyi terület volt érintett. Hét ingatlan – ebből két lakóingatlan – károsodott. Három gázpalack is felrobbant. Az oltási munkákban 136 hivatásos és 72 önkéntes tűzoltó vett részt. Ők összesen 44 járművel vonultak föl, és egy helikopter is részt vett az oltásban.

(via Pécs Aktuál)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől