Komoly állami kitüntetést kapott a közmédia volt vezérigazgatója

2022. augusztus 19. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök nevében augusztus 19-én kitüntette Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az arra érdemeseket a Magyar Érdemrenddel és a Magyar Érdemkereszttel. Az Érdemrend az egyik legmagasabb szintű elismerési forma Magyarországon, amelyet polgári és katonai munkásság alapján osztanak ki. (Ennél magasabb kitüntetés ebben a kategóriában a Becsület Rend).

Az idén megjutalmazottak közül a legmagasabb szintű kitüntetést, az Érdemrend középkeresztjét doktor Lengyel Györgyi volt miniszteri biztos és közigazgatási államtitkár kapta az államigazgatásban végzett munkájáért. Az eggyel alacsonyabb szintű tisztikeresztet a következő kitüntetettek kapták:

  • Dobos Menyhért, a közmédia volt vezérigazgatója, aki szerint az utóbbi években nem volt kormányzati befolyásolás a közmédiában.
  • Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal volt kormánymegbízottja, aki annak idején nem működött együtt Nemény András ellenzéki szombathelyi polgármesterrel a városban működő oltópontok felállításában.
  • Továbbá Hegmanné Nemes Sára, volt államtitkár, Szolnok volt alpolgármestere,
  • Kassai Ferenc építőmérnök,
  • valamint Weisz Péter kórházigazgató.

Az alacsonyabb fokozatok megszerzői közül ki kell még emelni Breuer Pétert, aki „értékőrző munkájáért” kapta a Magyar Arany Érdemkeresztet. Breuerről mi írtuk meg elsőként, hogy az előző ciklusban több mint 20 millió forintot kapott a Fidesz-frakciótól tanácsadásért, miközben a kormányinfók örök vendégeként nem győz mindig alákérdezni Gulyás Gergely kancelláriaminiszternek.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat augusztus huszadikán adják át, erről természetesen be fogunk számolni, és a kitüntetettek teljes névsora is ekkor lesz elérhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!