Kirúgta a Jobbik vezetése Molnár Enikőt

2022. augusztus 17. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződést bontott Molnár Enikővel a Jobbik – erősítette meg Molnár a Mandiner értesülését a Telexnek.

A Jakab Péter kabinetfőnökeként ismertté vált Molnár Enikő 12 évet dolgozott a Jobbiknak, ebből az első hatot önkéntes munkában, 2016 óta pedig szerződéssel, fizetésért. Mivel Jakab Péter jobbkeze volt a párton belül, lehetett rá számítani, hogy ő is követni fogja a pártból nemrég kilépett volt elnököt, aki új mozgalom beindításán dolgozik jelenleg. A mostani szerződésbontást azonban nem ő kezdeményezte, hanem a párt.

Mint Molnár Enikő a Telexnek elmondta, mindig rövid, három hónapos időtartamokra szerződött vele újra a Jobbik, de ezt a gyakorlatot ő is támogatta, hogy ne legyen összeláncolva a munkaadóval, ha az netán elégedetlen a munkájával. Molnár azt állítja, mivel háromgyerekes anya, nagyjából két hete érdeklődött a pártvezetésnél, alkalmazzák-e tovább ősztől, „lesz-e munkája az iskola- és óvodakezdés idejére”, de ekkor még azt a választ kapta, hogy nincs tervben az elbocsátása. A helyzet változásáról szerdán tájékoztatták egy emailben, amelyből megtudta, hogy szeptembertől már nem számítanak a munkájára. Végkielégítésre nem számít.

Megkérdeztük Molnár Enikőt, rögtön átmegy-e Jakab Péter vélhetően hamarosan párttá alakuló mozgalmába, A Nép Pártjánba. Azt mondta, ez egyelőre csak egy civil kezdeményezés, amit ingyen is szívesen segít, és első körben valószínűleg be fog jelentkezni a munkaügyi központban álláskeresőként, ahogy azt bárki tenné.

Jakab Péter nagy reményeket fűz új mozgalmához, mint arról beszámoltunk, a kormányváltáshoz vezető legfontosabb ellenzéki küldetésnek nevezte A Nép Pártjánt. Egyes információk szerint augusztus 20-án zászlót bont új pártjával a volt pártelnök, aki az utóbbi hetekben nyíltan támadta a párt új vezetését. A Jobbik több tagja és vidéki szervezete már jelezte, hogy követné a volt elnököt. A jobbikos belviszály már annyira elfajult, hogy kamera előtt égette egymást a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrös Anita és Molnár Enikő.

Korábbi elemzésünk szerint négy éve megrengette a Jobbikot Toroczkaiék kiválása és a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása. Kérdéses, hogy kibír-e még egy hasonló szakadást a párt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!