Hajdú-bihari Jobbik-elnök: Kilépek a pártból

2022. augusztus 15. – 14:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pár napon belül kilépek a Jobbikból – mondta a Telex kérdésére Salamon Gergő, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke. Azért kérdeztük a politikai terveiről, mert korábban a Telexnek azt nyilatkozta: „ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része”. Márpedig a korábbi Jobbik-elnök és volt miniszterelnökjelölt-jelölt Jakab múlt csütörtökön otthagyta a pártot.

Salamon – aki a párt és az összellenzék országgyűlési képviselőjelöltje volt az áprilisi választásokon – a debreceni 3. számú egyéni választókerületben, kérdésünkre hozzátette: vele együtt várhatóan a párt számos hajdú-bihari tagjának a kilépése „valószínűleg szintén meg fog történni” a közeljövőben. Szerinte a folyamat végén csak egy tagszervezet és összesen négy-öt Jobbik-tag maradhat a megyében.

Arról is beszélt: várhatóan ő is, a pártból kilépő társai is csatlakoznak majd Jakab Péter új formációjához. Személyes döntését Salamon az ellene szóló, valamint a megyei tagok elleni támadásokkal indokolta.

Munkatársunknak felidézte azt az augusztus eleji debreceni rendezvényt is, amelyre megyei elnökként nem kapott meghívást, valamint Ander Balázs posztját, amelyben az egyik megyei tagtársa munkáját bírálta.

A Jobbik erodálódásában a hajdú-bihari elnök – és ha bejön a jóslata – távozása nem az első lépés. A párt eddigi Pest megyei elnöke, Zágrád Nándor szombaton jelentette be, hogy otthagyja a Jobbikot, ami azzal indokolt, hogy számára Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!