„Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp” – kilép a Jobbikból a párt Pest megyei elnöke

2022. augusztus 13. – 13:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Facebookon is közzétett közleményében jelentette be Zágráb Nándor, a Jobbik Pest megyei elnöke – aki nagykőrösi önkormányzati képviselő is egyben – hogy kilép a Jobbikból és lemond a pártban betölt pozícióiról is- írta meg a 24.hu.

Zágráb arról ír, hogy számára Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban. Hozzátette, hogy a napokban megdöbbenten figyelte, hogy „az eddig Európa – pártinak tartott Jobbik, hogyan sodródik át az Európa egységét veszélyeztetők táborába. Egy most benyújtott népszavazás kezdeményezés miatt.” Szerinte az a kérdés, hogy Gyöngyösi Márton felkészületlensége, vagy Magyarország Európából való kiszakítása az indítvány mozgatórugója.

Bejelentette azt is, hogy csatlakozik Jakab Péterhez és „maradnak a nép pártján.” Zágráb Nándor még azelőtt, hogy Jakab Péter bejelentette volna kilépést a Jobbikból, Facebookon azt írta: „Hamarosan ismét Jakab Péter lesz az ellenzék legnépszerűbb politikusa. Sikertelenek a személye ellen szervezett fideszes támadások.”

Jakab Péter a héten jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Gyöngyösi Márton csütörtökön kemény hangvételű nyílt levélben fordult Jakabhoz, amire Jakabnak lényegében a kilépés volt a válasza. Távozása ellenére parlamenti mandátumát megtartja, a Telexnek pedig azt is megmagyarázta, hogy miért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!