Kartonszámra viszik az étolajat Szlovákiába a komáromi üzletekből

2022. augusztus 05. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Virágzik az étolajbiznisz Komáromban: szlovák rendszámú autók kartonszámra veszik és viszik az olajat Szlovákiába, ahol egy liter étolaj 2 euró 80 cent, vagyis körülbelül 1100 forint, addig Magyarországon ugyanaz a kiszerelés feleannyiba kerül – írja az Rtl.hu.

Komáromban a helyiek az állítják, naponta több szlovák rendszámú utánfutó és kisteherautó is megfordul a boltok parkolójában, és a rendszert kijátszva, étolajjal megpakolva térnek haza. Bár a kormányrendelet alapján egy személy csak három flakon egyliteres étolajat vehet, az ötliteresből pedig csak egyet vásárolhat. Azonban az étolajjal üzletelők többször is beállnak a sorba, vagy akár négyen-öten is vásárolnak egyszerre. A komáromiak emiatt készlethiányra panaszkodnak.

Az Rtl információja szerint az étolajat a határ túloldalán eladják. A közösségi oldalon több erre utaló posztot is találni, egy flakon étolajat például 2 euróért árulnak, így az eladó nagyjából 240 forintot nyerhet az üzleten.

Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy a hatósági áras benzin nagy löketet adott a bevásárlóturizmusnak, és bár már külföldi rendszámú autóval nem lehet olcsóbban tankolni Magyarországon, a gyenge forint miatt jelentősen megnőtt a Tesco határ menti üzleteinek forgalma. „A komáromi üzletbe Szlovákiából a vásárlók taxival érkeznek, mivel ez még mindig olcsóbb, mintha otthon intéznék a bevásárlást” – mondta.

Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor miniszterelnök először január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február 1-jétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. Később kiderült, hogy a csirke far-hát árát is befagyasztják. A kijelölt termékek árát minden üzletben vissza kellett vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!