Donald Trumppal találkozott Orbán Viktor az USA-ban

2022. augusztus 2. – 21:53

frissítve

Donald Trumppal találkozott Orbán Viktor az USA-ban
Fotó: Benko Vivien Cher /MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

„Szövetségben a békéért” felirattal osztott meg Orbán Viktor egy közös képet Donald Trumppal kedd este Facebookon. A volt amerikai elnök a New Jersey állambeli bedminsteri birtokán fogadta a magyar küldöttséget.

A megbeszélésen Havasi Bertalan tájékoztatása szerint ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója is.

A látogatásról Szijjártó Péter is megosztott egy rövid videót Facebookon.

Orbán Viktor azért utazott az USA-ba, mert pénteken ő is beszédet mond a texasi CPAC-n (Conservative Political Action Conference), ami gyakorlatilag egy jobboldali politikai dzsembori, amit az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) szervez.

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungaryn is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában. Az eseményre személyesen nem tudott eljönni, de rövid videóüzenetet küldött Donald Trump, valmint Tucker Carlson, az amerikai Fox News rasszista megnyilvánulásairól és az elnökválasztás utáni dezinformációkról ismert műsorvezetője is.

A magyar miniszterelnök régóta aktív kapcsolatot épít a volt amerikai elnökkel, a 2020-as amerikai választáson is nyíltan a republikánus jelöltet támogatta. Trump hivatali ideje alatt egyszer fogadta a magyar kormányfőt a washingtoni Fehér Házban 2019 májusában. Idén januárban pedig telefonon beszéltek, majd az áprilisi választás után gratulált volt amerikai elnök az újraválasztott magyar miniszterelnöknek.

Tusványoson pedig Orbán arról beszélt, ha a döntő órában az USA elnöke Donald Trump, Németország vezetője pedig Angela Merkel lett volna, akkor nem tört volna ki az orosz-ukrán háború.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!