Hegedüs Zsuzsa már nem Orbán tanácsadója, hiába gondolta meg magát

2022. július 30. – 11:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A HVG egy másik kérdésére a miniszter azt mondta, „nem, Hegedüs Zsuzsa lemondását érkeztettük és elfogadtuk”, azaz az eddigi miniszterelnöki megbízott már nincs hivatalban.

Hegedüs Zsuzsa nemrég, Orbán Viktor tusványosi beszéde után mondott le miniszterelnöki tanácsadói pozíciójáról: azt mondta, az ott elhangzott, fajok keveredéséről szóló részlet tisztán náci beszéd volt.

Hegedüs Zsuzsa akkor azt mondta, Goebbels is mondhatott volna ilyen beszédet. Orbán Viktor tudomásul vette a döntést, válaszában úgy fogalmazott, hogy „a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva”. Hegedüs Zsuzsa erre is válaszolt, és később az RTL-nek azt mondta, hogy „robbantani akar”.

Aztán jött Orbán bécsi látogatása, ahol kijelentette: ő bevándorlásellenes politikusként definiálja magát, de ez számára nem faji vagy biológiai kérdés, hanem kulturális. „A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”. Tusványoson félreérthetően fogalmazott, ami néha előfordul.

Ezt követően Hegedüs azt közölte, meggondolta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!