Provokatív plakátokat is ösztönzött Orbán beszéde, a Mazsihisz elhatárolódik

2022. július 28. – 15:41

frissítve

Provokatív plakátokat is ösztönzött Orbán beszéde, a Mazsihisz elhatárolódik
Íme egy oszlopon a plakát, amitől teljes mértékben elhatárolódik a Mazsihisz – Fotó: Mazsihisz

Másolás

Vágólapra másolva

Az elsők között reagált Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédére Frölich Róbert országos főrabbi a kevert fajokról szóló nézetekre. Frölich azt írta:

„Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan.”

Néhány nappal a beszéd után olyan plakátok kezdtek el terjedni Budapesten, amin jól kivehető a Mazsihisz logója, és amelyeken a „Csak két faj van, zsidó és gój” felirat szerepel.

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ezekhez a provokatív plakátokhoz semmilyen köze sincs, nem a Mazsihisz megrendelésére és tudtával készültek és kerültek ki az utcákra. Tartalmuktól teljes egészében elhatárolódunk. A Mazsihisz megteszi a szükséges jogi lépéseket a provokatív plakátok eltávolítása, illetve a készítőik megtalálása érdekében” – tudatták csütörtöki közleményükben.

Az Orbán-beszéd érintett kitételét Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó vállalhatatlan, tiszta fajgyűlölő beszédnek tartja, le is mondott miniszterelnöki tanácsadói posztjáról.

Orbán csütörtöki bécsi látogatásán is előkerült a téma, amire úgy reagált, hogy szokott félreérthetően fogalmazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!