Németh Szilárd Tusványoson jelentette be az új rezsirendeletet

2022. július 21. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök délelőtt megjelent a Magyar Közlönyben az új rezsiszabályokat rögzítő rendelet. Ezzel egy időben Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos Tusványoson tartott rendkívüli sajtótájékoztatót, ahol részleteket közölt az új rendeletről. A sajtótájékoztatóról a Telex jelen lévő munkatársait nem tájékoztatták, arra nem kaptunk meghívót.

Az MTI beszámolója szerint Németh azt mondta, hogy meghatároztak egy limitet, ameddig a gázt és a villanyt mindenki rezsicsökkentett áron kapja, ez a limit a földgáz tekintetében 1729 köbméter/év, vagyis 144 köbméter/hónap, a villamos energiánál pedig 2523 kilowattóra évenként (kWh), ami 210 kWh havi fogyasztásnak felel meg.

Bejelentette, hogy bevezettek egy új tarifát, az úgynevezett lakossági piaci árat, amely alacsonyabb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár: 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a magyarok kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. Azt mondta, a kedvezményes határig 23 forint 10 fillér az éjszakai áram a háztartások számára, e fölötti fogyasztásnál pedig 62 forint 90 fillér. A földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint.

Németh Szilárd sajtótájékoztatóját a Hír TV közvetítette.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!