Karácsony: Ha rajtam múlna, nem lenne tűzijáték

2022. július 21. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha rajtam múlna nem lenne tűzijáték, a milliárdokból pedig érdemi segítséget kaphatnának, akik az elszabadult árak mellett most már magasabb rezsit is kénytelenek fizetni” – írja Karácsony Gergely, a csütörtökön napvilágra kerülő új rezsiszabályozásról Facebook-posztjában. A főpolgármester szerint ugyanis „ebben a gazdasági helyzetben felesleges pénzkidobás” egy ekkora tűzijáték.

Augusztus 20. előtt évről évre felmerül a vita, hogy felesleges pénzkidobás vagy a méltó megemlékezés szükséges velejárója a tűzijáték. Idén a kilátásban lévő gazdasági válságra, a megélhetési költségek elszállására és a rezsicsökkentés megszűntetésére való tekintettel magyar városok sora mondta le a tűzijátékot, amelyek között fideszes vezetésű is van.

A szintén kormánypárti Székesfehérváron már 2019 óta – a lakosság döntése értelmében – nem tartanak tűzijátékot, Kistarcsán pedig a polgármester inkább a saját pénzéből fizeti azt ki, csak hogy ne kelljen lemondani. Budapesten ennek ellenére Európa legnagyobb tűzijátékát fogják tartani augusztus 20-án.

A budapesti tűzijátékot ugyanakkor nem a város, hanem a központi kormányzat szervezi, Varga Mihály pénzügyminiszter szerint pedig még arra is voltak tervek, hogy ennél többet költenek rá. A program költségvetése nem nyilvános, azt ugyanis korábban tíz évre titkosították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!