Novák Katalin aláírt, a Momentum tiltakozást hirdetett

2022. július 18. – 20:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin államfő hétfőn kora este jelentette be, hogy aláírta az új katatörvényt. A köztársasági elnök szerint

„olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható.”

Novák Katalin „érzékelte” ugyanakkor a törvényt övező felháborodást, szerinte is helyesebb lett volna, „ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés”, ezért megbeszélést folytatott a kormányfővel és a kormány tagjaival és ígéretet kapott arra, hogy „a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre.”

Ezután tüntetést hirdetett hétfőn 20:30-ra a Momentum Mozgalom a Sándor-palotához, miután Novák Katalin bejelentette, hogy aláírta a katatörvényt. A köztársasági elnök hivatalához azért hívja a parlamenti párt az embereket, mert, mint az esemény leírásában áll:

„a hatalom a kata kivéreztetésével és a rezsicsökkentés eltörlésével emberek millióinak megélhetését sodorta veszélybe. A kormány áprilisban békét és biztonságot ígért, de júliusra bizonytalanságot és elszegényedést hozott. Tiltakozzunk közösen a Sándor-palota előtt a kormány hazugságai és megszorításai ellen”

– írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!