Nyíregyházán civilek és ellenzéki képviselők is felszólaltak, egy felszólaló a beszéde közben lett rosszul

2022. július 18. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyerünk, apa, üljünk már le! Én nem bírok állni” – mondta egy idősebb asszony a férjének a Nyíregyházán megrendezett katatüntetés előtt, amelyet a Momentum önkormányzati képviselője, Babosi György szervezett „Katás vagyok, ments meg!” címmel.

Az este hat órára meghirdetett tüntetés előtt, amelyet a főtérhez közeli Városalapítók szobránál tartottak, alapvetően békés volt a hangulat. A résztvevők döntő többsége fagyizott, beszélgetett és csak néhány alkalommal hangzott el egy-egy hangosabb síp- vagy füttyszó.

Fotó: Keresztes Bence / Telex
Fotó: Keresztes Bence / Telex

A körülbelül 100 fős rendezvényen kezdetben civilek szólaltak fel, köztük Vályogosné Váradi Zsuzsanna, a PDSZ helyi óvodai munkacsoportjának vezetője, aki a szakszervezet szolidaritásáról és a pedagógusbér-emelés szükségességéről beszélt, miközben a tömegben megjelent egy Pride-zászló, és néhányan a Márki-Zay Péter által is viselt kék szalagot osztogattak. Utána egy idős, fogyatékos gyermekét egyedül nevelő asszony beszélt a saját problémáiról, ám ő a beszéde közben rosszul lett, és miután leültették, a műsorvezető fejezte be helyette a mondandóját.

Noha az esemény Facebook-beharangozója szerint csak civilek szólalhattak fel, a megszólalók közt két ellenzéki jelölt is volt: Sápi Mónika, aki idén áprilisban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének összellenzéki jelöltje volt, és dr. Csipkés József, aki a Momentum támogatásával indult az őszi előválasztáson. Sápi beszéde alatt az addigi békés tömeg némelyest felhördült, és a már jól ismert „Orbán takarodj”, mellett páran gúnyosan „Éljen a vármegye! Igaz?” skandálásával fejezték ki nemtetszésüket. „Szorongassuk meg a nyakukat” – hangzott el a tömegben.

A tüntetésnek nem sokkal fél nyolc előtt lett vége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!