Hollik: Németországban már a lakosságot terheli a drágulás

2022. július 18. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Az európai országok kormányai egyelőre tehetetlenek, a terheket teljes egészében a lakosságra hárrítják. Európában nem ritkák az ezer eurós számlák” – mondta Hollik István, aki rendőri kísérettel jött be a parlamentbe, miután a kata módosítása elleni tüntetők meglátták a Fidesz kommunikációs igazgatóját.

Hollik is sorolta a krmány többi tagjához hasonlóan elhibázott EU-s szankciókat, megjegyezve, hogy békére volna szükség – bár ezúttal se mderült ki, mitől lenne béke, ha a kormány ellenzi a szankciókat és Ukrajna fegyveres támogatását is, amelyek híján kézenfekvően Ukrajna Oroszország megszállása alá kerülne.

„Sajnos béke azonban egyelőre nincs, ezért fontos, hogy rezsicsökkentés viszont van és marad is az átlagfogyasztás erejéig – valószínűleg az ellenzéknek az a problémája, hogy ebből az Apró-villa kiszorul” – jegyezte meg alternatív gyurcsányozással Hollik.

„Továbbra is a magyar emberek oldalán állunk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a háború árát ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük” – zárta felszólalását Hollik.

Válaszában a fentiekre erősített rá Menczer Tamás, megjegyezve, hogy Németországban már hatszorosára emelkedett az energiahordozók ára és ez egyre inkább a lakosságot terhelik.

A külügy parlamenti államtitkára szerint több németországi városban már melegedő szállásokat készítenek elő németeknek, akik fáznak – pedig „mégiscsak Európa legnagyobb gazdaságáról beszélünk”.

Ezután a német kormány tagjainak nyilatkozatait idézte, amelyek szerint hosszú távú nélkülözésre kell számítani a dráguló energiahordozók miatt.

Menczer szerint hazugság, hogy Magyarország az orosz függés ellen nem tett semmit:

Szlovénián kívül minden szomszédunkkal van vezetékes összeköttetés, így infrastrukturálisan megvan a lehetőség az energiahordozók alternatív beszerzésére – érvelt az államtitkár.

Szerinte a válságok ellenére – covid, háború – 7,1 százalékos rekordnövekedést mutatott fel tavaly Magyarország és idén is lesz növekedés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!