Az LMP is kevesli a Mercedes adóját

2022. július 18. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ungár Péter is példaként hozta a Mercedest, ahogyan Dúró Dóra is tette. „41,55 millió euró profitot termelt a Mercedes, ennek 6 százalékát adózta le, a többi visszament Németországba. Ez egy tény.”

Az LMP frakcióvezetője szerint álságos, hogy a kormány legális adócsalásnak nevezi a katások egy részének gyakorlatát, miközben a multik keveset adóznak.

„Nem azok a multik követnek el legális adócsalást, akik nem vesznek részt a magyar közteherviselésben?” – kérdezte, jobb híján Orbán Balázs politikai igazgatótól, miután az eredeti címzett, Orbán Viktor nem volt jelen.

Ungár szerint a kormány a magyar kisvállalkozások hátán akarja kihordani a válság terheit, de „ódzkodnak attól, hogy érdeksérelmet okozzanak a multiknak.”

Megjegyezte, hogy a kormány álságosan ukrán-orosz háborúra hivatkozik, pedig ahhoz „valójában Vlagyimir Putyin katonai agressziója vezetett.”

Orbán Balázs szerint a kormányzati döntések nagy része az lemúlt 12 évben épp a kiskeresetűek és a legrosszabb helyzetben élőket segítik – ilyen az árstop, a rezsicsökkentés és a nagycsaládosokat segítő támogatási rendszer.

Ungár leszűrte, hogy a Orbán Balázs válasza alapján a kormány úgy véli, „nagy veszélyekkel járna, ha a Mercédesnek 6 százalék helyett 9,5, ne adj isten 15 százalékot kellene adóznia.”

„Ezért az a sminkes, aki beszámláz egy reklámforgatásba, neki az adóterhe kell, hogy növekedjen, de a Mercedesnek nem kell, hogy növekedjen az adóterhe. Miért? Mert a szabadságharc Magyarországon van, Németország ellen soha.” – mondta Ungár.

Bár ilyen lelkesen érveltek volna 2012-ben a kata mellett – válaszolta Orbán Balázs. A politikai igazgató szerint az már nem fér bele, hogy nagy cégek – akár épp a kritizált külfölid vállalatok – ebben a formában foglalkoztassa azokat, akik valójában a munkavállalói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!