Szabó Rebeka: A kormány megélhetési válságba taszítja a magyar középosztályt

2022. július 18. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Önöknek kétharmada van a parlamentben, de az országban van egy másik kétharmad is” – kezdte felszólalását a párbeszédes Szabó Rebeka, majd idézett egy friss felmérésből, ami szerint sokan egyáltalán nem terveznek idén nyaralást, és akik mennek, azokat is súlyosan érinti az infláció. Szabó szerint a Balatonnál az árak már magasabbak, mint a horvát tengerparton, és közben kivágják a partmenti fákat és lakóparkokat építenek, a középosztály kiszorul a tó partjáról. „Miért taszítják megélhetési válságba a magyar középosztályt is?” – kérdezte.

Az Orbán Viktor helyett válaszoló Orbán Balázs szerint az infláció a háború miatt van, a gondokat a béke fogja megoldani, ezen diplomáciai eszközeivel dolgozik is a kormány, de az ellenzék kritizálja ezeket az erőfeszítéseket. Orbán felhánytorgatta azt is, hogy a Párbeszéd bezárta volna a paksi atomerőművet is.

„Rendkívül vicces, hogy a negyedik kétharmaduk után is csak arról beszélnek, hogy az ellenzék mit hogy csinál” – mondta viszontválaszában Szabó, aki szerint az emberek is pontosan látják, hogy ami most történik, az a kormány rossz politikájának eredménye, nem pedig háborús infláció. Ha pedig a Párbeszéd energiapolitikai javaslatainak megfelelően cselekedett volna a kormány, akkor már rengeteg takarékoskodási intézkedést is bevezetett volna, és energiahatékonysági fejlesztéseket eszközölt volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!