A kormány az adóemelés feketeöves mestereit látja az ellenzékben

2022. július 18. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Jámbor András szerint a kormány „elrontotta, nem kicsit, nagyon.” A kormány hazudott a kampány előtt és alatt, „választási osztogatással ütöttek lyukat a költségvetésben”, elengedve a forint árfolyamát mélyítettek a válságon, amely jobban érinti Magyarországot, mint a régió más országait – vélte az ellenzéki politikus.

Emlékeztetett, hogy a kormány azt mondta, marad a kata, „most pedig egy szép nyári hétvége alatt pánikba kergették a magyar lakosságot.”

„Önök azt mondták, marad a kata, majd 100 nappal később egy nap alatt eltörölték, 50 napot hagyva a rendezésre.”

„110 milliárd propagandára, élsportra, a titkosszolgálatokra” – ahelyett, hogy a rászorulókon segítenének, sorolta Jámbor.

„Fizessenek a gazdagok, emeljék meg a nagy cégek társasági adóját és szedjék be. Jöjjön a milliárdosadó és az oligarchaadó” – mondta Jámbor, aki a tüntetők egy petícióját nyújtotta át a kormány képviselőjének, bár a levezető elnök szerint ezzel zavartá az ülést.

Dömötör: Háború, Brüsszel

Háború, az ebból következő energiaár-emelkedés és Brüsszel elhibázott szankciós politikája okoz gondokat, és nem igaz, hogy ez Magyarországot súlyosabban érintené, mit más országokat.

Van ország, ahol 20 százalékos az infláció, az energiaárak nőnek, Németországban már akár egy havi fizetést is elvihet az energiaárak emelkedése – állítja Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint az ellenzék csak növelné az adókat, ilyen lenne a karbonadó, dugódíj.

„Az adóemelés feketeöves baloldali mestereitől nagy óvatossággal fogadjunk bármilyen adóemelési javaslatot”

Ilyen kedvezményes adónem a baloldali kormánypártok idején nem volt – mondta Dömötör a katáról, megjegyezve, hogy azt ráadásul a jelenlegi ellenzék nem is szavazta meg. (Ez egyébként igaz a 2002 után bevezetett, majd még a 2010-es választások előtt kivezetett 13. havi nyugdíjra is, amelynek bevezetését az akkor ellenzékben lévő Fidesz nem szavazta meg.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!