A jobbik frakcióvezetője a Mi Hazánkkal kezdte a kormányhoz intézett kérdését

2022. július 18. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik frakcióvezetője a pénzügyminiszterhez intézte kérdését, Lukács László azonban előbb kitért az exjobbikos Novák Elődre, aki szerinte viccre veszi a helyzetet a katásokat érintő komoly problémát. Novák feleségét, Dúró Dórát is megemlítette, mire a levezető elnök jelezte, hogy a kérdését intézze a címzetthez – aki helyett Tállai András válaszolhatott.

Javaslom, hogy ne ilyen felszólalásokat tegyen, hogy amikor a kormányt kérdezi, akkor másik képviselőről beszél – mondta Tállai, aki szerint nagyon nincs válaszonivalója, mert Lukács „inkább arról beszélt, hogy ki nem volt itt a szavazáson. A kormánypártnak az a felelőssége, hogy biztosítsa a többséget a törvényhozásban és ez biztosítva volt.”

Lukács nem fogadta el a választ, és utalt arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök még megvétózhatja a törvényt és „a kormánnyal pótvizsgán találkozhatnak” az ellenzéki képviselők.

„Inkább abban segítsék az embereket, hogy hogyan tovább. Ugyanis az adótörvények változnak. Ez az adóforma tíz év utűn változik…de ha az energiát arra fordítjuk, hogy kitanulmányozzuk az átalányadó rendszerét, vagy kitanulmányozzuk, hogy … egy bt hogyan adózik, akkor mindenki megtalálja magának azt az adózási módot”, amely nem jelenti a kiadások növekedését. Tállai megint arról beszélt, hogy az ellenzék hisztériát kelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!