Könyvelők a katatörvényről: Minden idők legnagyobb adóemelése megroppantja a szakmát

2022. július 15. – 09:29

frissítve

Könyvelők a katatörvényről: Minden idők legnagyobb adóemelése megroppantja a szakmát
Tüntetők a katatörvény elleni tiltakozásként lezárt Margit hídon 2022. július 12-én – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az új katatörvény miatt legalább 300 ezer katásnak kell most átgondolnia a jövőjét, és senki sem úszhatja meg, hogy leüljön egy könyvelővel, és azt átbeszéljék. Reagált is most minderre a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Azt írják, „minden idők legnagyobb adóemelése megroppantja a könyvelői szakmát is”, több okból is.

Egyrészt türelmet kérnek, mert sokan keresik őket, hiszen „a megnövelt adókat könyvelők vallják majd be”, de „sajnos tudomásul kell venni, hogy kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához”, és „ebben a helyzetben visszautasítunk minden bagatellizálást és találgatást arról, hogy hány perc alatt és mit lehet megoldania egy könyvelőnek. Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy minden könyvelő – az aktuális feladatai vagy a zabadsága terhére – igyekezett tájékoztatást adni a kialakult helyzetről”.

Másrészt a könyvelők egzisztenciájáért is aggódnak, akik közül sokan katásként adóztak.

Az új katatörvényt hétfőn nyújtották be, és kedden már rendkívüli sebességgel el is fogadták, ami ellen azóta is mindennap tüntettek az emberek. A katáról és az új törvény miatt felmerülő kérdésekről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!