Kiengedték a fogdából a Kutyapárt társelnökeit, akiket a szerdai katás tüntetésen vittek el

2022. július 14. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda éjjel a rendőrök megbilincselték és elvitték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát a kata radikális átalakítása elleni budapesti tüntetésről.

Csütörtök reggel kilenckor mindkettejüket kiengedték az I. kerületi rendőrkapitányságról. A 444 el érte telefonon Döme Zsuzsannát, aki elmondta: először az V. kerületi kapitányságra vitték őket, ahol külön-külön fogdába rakták őt és Kovács Gergelyt, majd hajnalban átvitték őket az I. kerületbe, ahol már a fogdán kívül várakozhattak.

Éjjel fél egy körül Buda irányából érkező rendőrcsapat az úttestről a járdára terelte őket, mondta el a lapnak Kovács Gergely. Őt azért fogták el a rendőrök a helyszínen, mert állításuk szerint a járdáról visszalépett az úttestre.

Amikor Döme látta, hogy Kovácsot lefogják, igyekezett a párttársa közelébe jutni, és megtudni, milyen jogcímen intézkednek ellene. A rendőrök ezt megakadályozták, végül őt is megbilincselték, és autóba rakták, közben a cipője elszakadt.

Döme Zsuzsanna ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket.

Kovács Gergelyt szintén kiengedték, nála az elfogását követően kisebb mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök, ezért ellene – a rendőrség közlése szerint -büntetőeljárás indult. A Kutyapárt elnöke a korábbiakban többször is nyíltan vállalta, hogy fogyaszt füvet, és a párt kiáll a marihuána legalizálása mellett.

A rendőri intézkedésről felvétel is készült:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!