Bilincsben vitték el a rendőrök a Kutyapárt két társelnökét a katás tüntetésről

2022. július 14. – 01:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök megbilincselték és elvitték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát a kata radikális átalakítása elleni szerda esti budapesti tüntetésről.

Ahogy az olvasónk által készített alábbi videón látszik, előbb Kovácsot, majd Dömét bilincselik meg. Olvasónk szerint mindez hajnali fél egy után nem sokkal történt az Erzsébet híd budai hídfőjénél.

„Hölgyem, helyszínbiztosítással kapcsolatos szabálysértés miatt elő lesz állítva a kerületi rendőrkapitányságon, megértette? Önnel szemben kényszerítőeszközt fogunk alkalmazni”

– hallható az egyik rendőr a felvételen:

Kovács Gergely megbilincselése még nem látható a videón, de az egyik rendőr elmondása szerint Dömét a Kováccsal szembeni intézkedés zavarása miatt állítják elő, mert „gátolta a munkájukat”.

Cikkünk megjelenése előtt írásban kérdeztük meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy mi volt a két politikus elleni végrehajtott rendőri intézkedés pontos indoka, indult-e ellenük eljárás, illetve meddig voltak őrizetben. Ha válaszolnak, beszámolunk róla.

Frissítés (1:40): „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben” – válaszolta megkeresésünkre a BRFK.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!