Szerda este hatra a Kossuth térre szervezik az új katatörvény-ellenes tüntetést

2022. július 12. – 19:21

frissítve

Szerda este hatra a Kossuth térre szervezik az új katatörvény-ellenes tüntetést
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Sajtóosztálya a Telexnek megerősítette, hogy július 13-ra, szerda este hat órára tüntetést szerveznek a fővárosi Kossuth Lajos térre.

Hétfőn benyújtották, majd egy nappal később kedd délután a kormány el is fogadta Semjén Zsolt új kata-törvényjavaslatát, amivel gyakorlatilag megszűnik ez az adózási forma.

Válaszul több ezer tiltakozó gyűlt össze ma délelőtt a Parlament elé a Kossuth térre. A főleg biciklis és robogós ételfutárokból álló tömeg nem sokkal később a Margit híd irányába vonult tovább, majd a hidat a Margit-sziget magasságában elfoglalták. Innen az Erzsébet hídra mentek át, ahol elfoglalták a híd középső két sávját.

A tüntetők jelenleg a Margit hídon tartanak spontán beszédeket. A békés és spontán szerveződő tüntetésnek nem voltak konkrét programjai, a tüntetésen több politikus is megjelent. A kedden zajló tüntetésekről, eseményekről a Telex beszámolója itt érhető el.

A rendőrség válaszában azt írta, a bejelentést egy magánszemély tette a holnapi tüntetésre, de az eseményt a Momentum hozta létre, arról bővebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!