Az idei volt a harmadik legmelegebb június, 30 fokos a Balaton

2022. július 1. – 11:37

frissítve

Az idei volt a harmadik legmelegebb június, 30 fokos a Balaton
A Dunában hűsölők – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ma tetőzhet a hőség, az alábbi hírfolyamunkban követjük, hogyan birkózik meg az ország a kánikulával. Az ön munkahelyén hány fok van, és hogyan hűti le magát, hogy el tudja viselni a meleget?

Hiába hordták a vizet a tározóba egész éjszaka a lajtos kocsik, továbbra sincs víz Solymár magasabban fekvő részén, ahol már hétfő délután is hiába nyitották ki a csapokat. „Katasztrofális a helyzet, pedig éjszaka lajtos kocsis utántöltés folyt, ettől azt vártuk, hogy megindul a vízellátás, de ez nem történt meg” – mondta a Telexnek Solymár polgármestere. Bővebben itt írtunk a solymári helyzetről.

Meleg levest, folyadékot kell inni, meg persze bent kell maradni, ilyesmiket szoktak javasolni, de mitévő legyen az, akinek nincs például légkondicionálója, esetleg ventilátora sem? Hogyan hűtse le magát? Ön például mit tesz a kedvezőbb közérzetért? Fagyizik, zuhanyzik, lehúzza a redőnyöket, áztatja a lábát? És egyébként is, hogyan bírja a kánikulát, mit tapasztal? Hány fok van önnél? Írják meg nekünk az ugyelet+kanikula@telex.hu címre, és ha tudnak, küldjenek képet is!

Pénteken sem számíthatunk enyhülésre, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az országban napközben 34–40 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Késő estére 21 és 30 fok közé mérséklődik a meleg, a nyugati megyékben lesz hűvösebb. A napi középhőmérséklet jellemzően csak az Alpokalja térségében maradhat 27 fok alatt, az Alföldön, illetve az ország középső tájain általában 29 fok felett alakulhat. Bővebben erről, és a riasztásokról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!