Terézvárosi tetőomlás: egy hallássérült idős nő semmit nem érzékelt az omlásból

2022. június 28. – 11:13

frissítve

Terézvárosi tetőomlás: egy hallássérült idős nő semmit nem érzékelt az omlásból
A helyszín a baleset napján 2022. június 27-én – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hallássérült idős asszonyt a katasztrófavédelem munkatársai hoztak ki abból a terézvárosi ingatlanból, aminek hétfőn reggel leomlott a tetőszerkezete – mondta a Telex érdeklődésére a terézvárosi polgármester a hétfői tetőomlással kapcsolatban. Soproni Tamás azt mondta,

az idős nő semmit nem érzékelt a tetőomlásból, ezért segítettek neki a katasztrófavédők, hogy elhagyja otthonát.

A polgármester azt mondta, hogy az érintett épületből összesen húsz személyt szállásoltak el a közeli Medos Hotelben, a sérült épület többi lakója rokonokhoz, barátokhoz költözött átmenetileg, amíg nem költözhetnek vissza otthonaikba. „Miután az épület állékonysága nem kérdőjeleződött meg, de a veszélytelenítése még zajlik, a lakók várhatóan a napokban visszaköltözhetnek otthonaikba” – mondta Soproni Tamás.

Azt mondta, hogy az épület veszélytelenítése már elkezdődött, az Elmű szerint a vezetékek nem sérültek meg, így várhatóan hamarosan visszakapcsolják az áramot is. A polgármester egyszeri gyorssegélyről szóló előterjesztést nyújt be az önkormányzathoz, hogy a ház lakói lakásonként 50 ezer forintos gyorssegélyt kaphassanak.

Ahogy arról beszámoltunk, leomlott egy ház tetőszerkezete hétfőn délelőtt 9:45 körül Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utcában, a törmelék az utcára és a járdára hullott. A rendőrség közölte: az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Olvasónk egy rövid videót is készített a helyszínen:

Az utcát lezárták, a Telex munkatársa a helyszínen azt látta, hogy az omlás körüli területet körbezárták és rendőr őrzi, munkásokat viszont nem látni.

A balesetben a Budapesti Operettszínház táncművésze sérült meg súlyosan – ezt a Telex megkeresésére erősítette meg a Budapest Operettszínház. Az omlás pillanatát térfigyelő kamerák is rögzítették, itt látható, ahogyan egy fiatal férfi felnéz, majd még időben elmenekül. Az Alapjárat pedig azt járta körbe, hogy ki fizet majd a károsultaknak, hogyan érvényesíthetők a kártérítési igények ilyen esetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!