Egy fiú hónapokon át ütött-vert egy 13 éves lányt az iskolában, aki emiatt halálra akarta inni magát

2022. június 27. – 06:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megrázó történetet mutatott be a Blikk, egy iskolatársa hónapokon át bántalmazott egy 13 éves lányt, aki emiatt halálra akarta inni magát vodkával. A szülei kivették őt a mérgező közegből, de az iskola hozzáállása megdöbbentette őket.

„Elkezdett ütögetni. Először viccesnek szánta, meg én is azt gondoltam, hogy az… Elég erősen megütögette az arcomat, a vállamat, a combomat. Szünetben ment mellettem a folyosón, odajött, meglökött, megütött… Én nem ütöttem vissza. A tanárok és az igazgató számára kiderült ez az ütögetés… Ő igazgatóit kapott, én meg szaktanárit… Őt nem érdekelte az igazgatói. Minden nap csinálta. Egyre erősebben. Ez így ment hónapokon keresztül minden nap” – ezt mondta el a 13 éves Korina a rendőrségi vallomásában áprilisban.

A nyomozás a szülők feljelentése alapján indult el, miután a lány annyi vodkát ivott, hogy majdnem belehalt. Az egyik osztálytársa, egy erős, nagydarab fiú folyamatosan bántalmazta őt napi szinten, hét hónapon keresztül. Ütögette, lökdöste, arcon csapkodta, könyvekkel püfölte a fejét, lelökte a lépcsőn, és megfenyegette, ha beszél erről, a szüleinek esik baja. A lány a szüleinek alig tudta elmondani, mi a baj: rázkódott, alig lehetett érteni, amit mond.

A család szerint a tanárok egy része tudott a bántalmazásról, a fiú igazgatói intőt kapott, de a lányt is megbüntették, Korina szaktanárit kapott. A fiút mindez nem hatotta meg, ezután még hónapokon át ütlegelte a lányt.

A szülők kivették lányukat az iskolából, de a szörnyű helyzetet tovább nehezítette, hogy az agresszív fiú a szomszéd lépcsőházban lakott, ezért Korina a lakásból is félt kimozdulni. A család emiatt a fővárosból egy Pest megyei településre költözött. A lány édesanyja ellen is indult rendőrségi eljárás, mert amikor megtudta mi történt a lányával, és hogy a tanárok túl sok mindent nem tettek a megoldás érdekében, lekevert pár pofont az agresszív fiúnak.

Az anya szerette volna, ha az iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de nem olyan válaszokat kapott, mint amire várt. Az anya szerint a tankerület például a rendőrségi nyomozásra hivatkozva nem vizsgálódik.

A Telex júniusban indított cikksorozatot a bullyingról, hogy a szülők és a pedagógusok is minél többet tudjanak meg a jelenségről, és hogy minél kevesebb gyereknek kelljen ezt átélnie. Leköpött, megvert, fizikailag és lelkileg bántalmazott gyerekek, öngyilkossági kísérletek – ezekről számoltak be olvasóink saját vagy gyermekük példáján keresztül, amikor olvasói levelekből válogattunk.

Van olyan gyerek, aki éveket tölt el úgy az iskolában, hogy egy másik gyerek áldozata, miközben kortársai az egészet végignézik. Interjúnkban az iskolai kortárs bántalmazás természetét tártuk fel a megelőzés fontosságától az iskola és a szülők szerepéig.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelkielsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!