A Mol kártalanítást ígér azoknak, akik pénteken túlfutottak a tankolással és véletlenül piaci árat fizettek

2022. június 25. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem tudták átállítani a összes érintett Mol-kutat ahhoz, hogy ne lehessen 50 liternél többet vételezni belőle, így többekkel is megeshetett pénteken, hogy véletlenül meghaladták a mind hatósági, mind piaci áron vételezhető üzemanyagokra vonatkozó, Mol-kutakon péntektől érvényben lévő 50 literes korlátozást. Ez néhány esetben azzal is járhatott, hogy noha jogosultak voltak a hatósági áras tankolásra, véletlenül piaci áron számolták nekik az üzemanyagot.

A Mol az rtl.hu kérdésére azt válaszolta, hogy kártalanítják azokat, akiknél félrecsúszott valami a pénteki tankolásnál. „Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk” – írta az rtl.hu a Mol válasza alapján. A cég azt ígéri, hogy a kutak mechanikai átállítása a korlátozásra legkésőbb jövő hét elején befejeződik, de mivel több mint 470 kútjuk van, ezért türelmet kérnek. Onnantól fizikailag képtelenség lesz egyszerre 50 liternél többet tankolni.

Az 50 literes korlátozás pénteken lépett életbe, akkortól ez az egyszerre kiadható mennyiségi korlátozás lépett életbe a kisnyomású kutakon az addigi 100 literes korlát helyett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki odaáll a járművével (legyen az jogosult hatósági árra vagy sem), nem tankolhat 50 liternél több üzemanyagot.

„Abban az esetben, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet. Amennyiben úgynevezett külső edényzetbe, például benzinkannába tankol, akkor piaci árat kell fizetnie. Ezért arra kérjük a vásárlókat, hogy ha a gépjárművük benzintankja mellett kannába is tankolnak, a két tankolást külön, egymástól elkülönítve fizessék. Ha a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerülne sor, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kellene fizetni” – áll a szabályozásukban.

Hernádi Zsolt, a vállalat elnök-vezérigazgatója szerint a turistaszezon beindulása, a társaság rendelkezésére álló korlátozott üzemanyagmennyiség és technikai okok miatt volt szükség a Mol töltőállomásain péntektől bevezetett üzemanyagtankolási korlátozásra. A Mol mellett az OMV, a Lukoil és az Auchan kútjain is mennyiségi korlátozások léptek életbe.

Arról, hogy miért lehetett szükség a korlátozásokra, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!